Delphin Palace

De leukste bezienswaardigheden in de buurt van Delphin Palace

Ben je nog op zoek naar een super fijn hotel voor jouw komende zomervakantie? Dan is het in ieder geval een goed teken dat je op dit moment naar het hotel Delphin Palace aan het kijken bent. Dit hotel brengt namelijk zwaarwegende voordelen met zich mee, waarover je meer kunt lezen in ons artikel ‘X redenen om een verblijf in Delphin Palace te boeken’.

In dat artikel hebben we onder meer benoemd dat dit hotel een geweldige ligging heeft. Gelegen aan de Turkse Riviera geniet je hier niet alleen van de heerlijke temperaturen, maar ook van de gastvrijheid van de plaatselijke inwoners, de prachtige omgeving en verschillende leuke steden en dorpjes.

Mocht je graag naar hotel Delphin Palace toe gaan, kan het zeker geen kwaad om je alvast goed voor te bereiden. Met behulp van dit artikel helpen we jou daar graag een handje bij. In dit artikel bespreken we namelijk wat de leukste bezienswaardigheden in de buurt van dit hotel zijn. In en rondom het hotel is het heerlijk vertoeven, maar het is ook de moeite waard om eens in directe omgeving verschillende dingen te zien, te doen en te beleven. Wij kunnen je alvast één ding verklappen; in de omgeving van dit hotel vind je onwijs veel leuke bezienswaardigheden!

Antalya

Het hotel Delphin Palace is gelegen in de Turkse badplaats Lara. Deze plaats staat met name bekend vanwege het toerisme en kent enkele gezellige pleintjes en terrasjes. Als je echter liever naar een grote stad gaat, kunnen wij de miljoenenstad Antalya van harte aanraden. Deze stad bevindt zich op slechts 15 kilometer afstand van het hotel Delphin Palace.

In de stad vind je een prachtige contrast van oud en nieuw. Je kunt een bezoek brengen aan het oude centrum van Antalya, waarin je onder meer oude ruïnes en bouwwerken aantreft. Ook kan je in dit oude centrum een bezoek brengen aan een indrukwekkend museum. In dit museum vind je meer informatie over het verleden van Antalya, maar ook over het verleden van Turkije. In het verleden heeft deze stad namelijk een bepalende rol gespeeld voor dit super leuke land.

In het nieuwe centrum van Antalya vind je onder meer winkelcentra, gezellige pleintjes en een super gezellige sfeer. Je geniet hier echt van de Turkse sfeer, gastvrijheid en gemoedelijkheid. Als je de typische Turkse sfeer wilt proeven, is een bezoek aan één van de vele Turkse markten aan te raden. Ook is het leuk om een leuk terrasje te pakken of om naar de kustlijn van Antalya te kijken. Daar kan je overigens ook mooie wandelingen maken!

Wil je vanuit hotel Delphin Palace naar Antalya toe? Dankzij de afstand van slechts 15 kilometer heb je de keus uit meerdere vervoersmogelijkheden. Sommige mensen kiezen ervoor om een fiets te huren en deze afstand op de fiets af te leggen. Dat is prima mogelijk, maar je moet daarbij wel rekening houden met het Turkse verkeer. Dat verkeer valt niet echt te vergelijken met het verkeer zoals we in Nederland gewend zijn. Gelukkig is het ook mogelijk om met het openbaar vervoer of met de taxi van hotel Delphin Palace naar Antalya te gaan. Sterker nog; direct naast het hotel is een bushalte te vinden. Vanaf die bushalte vertrekken bussen naar het centrum van Antalya. Je kunt echter ook prima met de taxi gaan, aangezien de taxikosten in Turkije behoorlijk gunstig zijn.

Lara

Ben je niet zo’n liefhebber van een grote stad zoals Antalya? Dan kan je ook van de Turkse sferen genieten in de plaats Lara. Het hotel Delphin Palace is officieel in deze plaats gelegen en is eigenlijk kenmerkend voor deze badplaats. In deze badplaats draait namelijk alles om het toerisme; dit zie je duidelijk terug aan de hoeveelheid resorts en hotels in deze stad.

Wat je zoal in Lara kunt doen? Nou, het is zeker aan te raden om eens over de boulevard of kustlijn van Lara te lopen. Je komt dan allerlei leuke resorts tegen, je geniet van het prachtige uitzicht over de Turkse zee en je geniet van de gemoedelijkheid. De sfeer in Lara is bijzonder prettig te noemen, aangezien veel mensen hier voor vakantie zijn. Dat brengt automatisch al een relaxte sfeer met zich mee.

In deze stad geniet je bovendien van heerlijke temperaturen. De stad is direct aan de Turkse zee gelegen en heeft daarbij te maken met een gemiddelde temperatuur van ongeveer 30 graden. Met name in de zomerperiode is het hier heerlijk vertoeven. Je hoeft overigens niet bang te zijn dat het hier té warm is; de warmte in Lara voelt immers heel anders aan dan de warmte in bijvoorbeeld Nederland.

Düden watervallen

Op enkele kilometers afstand van het merk Delphin Palace hotel vind je ook een waar natuurwonder terug. De Düden watervallen zijn zonder twijfel één van de mooiste watervallen van heel Turkije. Deze watervallen maken een vrije val, waarna het water niet terecht komt in bijvoorbeeld een meertje. Nee, het water van de Düden watervallen komt rechtstreeks in de Middellandse Zee terecht. Dat is echt heel uniek te noemen en is het bekijken dus meer dn waard.

Bij de Düden watervallen kan je twee soorten watervallen bekijken; de Upper Düden waterval en de Karpuzkaldiran waterval. De laatst genoemde waterval komt in de Middellandse Zee terecht; het water valt hier ongeveer 40 meter naar beneden. Dit levert dus niet alleen een prachtig schouwspel op, maar brengt ook een behoorlijk lawaai met zich mee. Dit lawaai is echter absoluut niet storend, maar voelt juist zeer rustgevend aan.

De Üpper watervallen bevinden zich op een andere plek en zijn ook prachtig te noemen. Bij deze watervallen spreekt met name de natuur ook tot de verbeelding. Deze watervallen liggen min of meer in een natuurgebied, waar je onder meer allerlei soorten bomen en dieren tegenkomt. Ook kan je hier een geweldige wandeltocht maken én kan je een grot bezoeken. De grot ligt direct achter de waterval en is het bezoeken ook meer dan waard.

Hierapolis & Pamukkale

Tot slot is ook een bezoek aan Hierapolis & Pamukkale van harte aan te raden. Deze bezienswaardigheden bevinden zich op korte afstand van hotel Delphin Palace en zijn tamelijk uniek te noemen. Dit zijn namelijk twee archeologische vindplaatsen ten noorden van de Turkse stad Denizli. Deze archeologische vindplaatsen laten duidelijk zien hoe het hier in het verre verleden eruit gezien heeft. Ook vind je hier nog een warmwaterbron terug. Met name die warmwaterbron heeft een belangrijke rol gespeeld bij de vorming van deze archeologische vindplaatsen.

Door de temperatuur van het water – zo’n 35 graden – zijn allerlei witte terrassen tot stand gekomen. Deze witte terrassen zijn lastig om op papier te beschrijven; je zou dit echt met eigen ogen moeten gaan aanschouwen. Van een bezoek aan Hierapolis & Pamukkale ga je zeker geen spijt krijgen. Wel is het verstandig om het bezoek aan deze oude plaatsen goed in te plannen. In het hoogseizoen is het hier namelijk behoorlijk druk. Mocht je wel in het hoogseizoen willen, is het verstandig om zo vroeg mogelijk in de ochtend hier naar toe te gaan. De receptie van het hotel Delphin Palace helpt je maar al te graag om jouw bezoek aan Hierapolis & Pamukkale te regelen!

Bereken uw prijs en profiteer van de beste deal:
Tui
v.a. € 630 (incl. vlucht en transfer)
Alle reisbureaus tonen